Joskus hinaus tai auton korjaus tien päällä on tarpeen

Autoa kannattaa aina huoltaa hyvin ja tarkistaa, että siinä on säähän sopivat nesteet, öljyt ja renkaat. Tämän lisäksi, on hyvä pitää autossa muutamia varusteita sen varalta, että itselle tai jollekin toiselle sattuu tien päällä jotain yllättävää. Jos autoon tulee yllättävää vikaa, kannattaa se siirtää tien viereen ja ottaa yhteyttä hinaus- tai tiepalveluun. Hinaus kannattaa aina antaa ammattilaisen hoidettavaksi, jos on vilkkaasti liikennöidyllä tiellä tai moottoritiellä, tai ei ole muuten varma siitä, miten se kannattaisi tehdä. Tällä kertaa autoiluaiheisessa blogissa aiheena on, mitä autossa kannattaa aina pitää mukana, varmuuden varalta ja miksi hinaus kannattaa jättää ammattilaiselle.

Autossa kannattaa aina pitää mukana muutamia tärkeitä asioita

Jokaisessa autossa tulee olla varoituskolmio, se on pakollinen varuste, kuten myös katsastustodistus. Katsastus todistuksesta tulee käydä ilmi auton katsastustiedot, auton tunnistetiedot ja sen täytyy olla voimassa. Varoituskolmion ja katsastustodistuksen lisäksi on myös monta muuta asiaa, jotka kannattaa pitää mukana. Tärkeisiin varusteisiin lukeutuu heijastinliivi, joka kannattaa laittaa päälle silloin, jos autosta joutuu poistumaan kesken matkan. Ensiapulaukku on hyvä pitää mukana ja myös tarkistaa ja päivittää sen sisältöä säännöllisin väliajoin, koska sen sisältämät tarvikkeet saattavat vanhentua vuosien varrella. Taskulamppu on aina hyvä olla mukana ja pohjoisissa olosuhteissa kannattaa talvella pitää mukana lisäksi kokoontaitettava lumilapio, lumiharja, jääskrapa ja lämmintä vaatetta tai huopia. Kannattaa myös aina varmistaa, että autosta löytyy puhelimen autolaturi, että puhelimen akussa on riittävästi virtaa esimerkiksi silloin, kun hinaus on tarpeen. Ilman toimivaa puhelinta, voi avun saaminen paikalle kestää kauemmin, varsinkin syrjäisemmillä alueilla.

Miksi hinaus kannattaa jättää ammattilaisen hoidettavaksi

Auton hinaaminen vilkkaasti liikennöidyllä tiellä on aina riskialtista, varsinkin, jos kyseessä on moottoritie. Hinaaminen itse voi myös aiheuttaa autolle vaurioita, jotka voivat koitua kalliimmiksi kuin alkuperäisen vian korjaaminen, kuten esimerkiksi voimansiirron, sähköistenjärjestelmien tai vaihteiston vaurioituminen hinatessa. Hinauspalvelu osaa hoitaa hinauksen ammattitaidolla, olipa kyseessä uudempi tai vanhempi auto. Yleensä auton vakuutus korvaa hinauksesta aiheutuneita kuluja. Kannattaa tarkistaa omasta vakuutusyhtiöstä, minkälaisia vahinkoja ja kuluja kuuluu omaan autovakuutukseen. Mikkelin Hinauskuljetus Oy hoitaa hinauspalvelut ammattitaidolla. 


jaa