Hinaus onnistuu aina turvallisesti hinauspalvelun ammattilaiselta

Usein hinauspalvelulta löytyy sekä hinaus-, että tiepalvelu. Näiden kahden erona on se, että tiepalvelun avulla voidaan yleensä korjata osa vioista jo tien päällä. Ilman kattavaa vakuutusta, hinauspalvelu voi auton hajotessa kesken matkan olla kallista - mutta usein se kannattaa. Varsinkin silloin kun autoa ei saa korjattua takaisin ajokuntoon tienpäällä. Tässä kirjoituksessa keskitymme hinauspalveluihin ja siihen, mitä autossa kannattaa aina pitää mukana tien päälle lähdettäessä ja myös, miten tulisi toimia, jos auto hajoaa kesken matkan. Mukavaa, että olet löytänyt tämän hinauksesta kertovan blogin pariin, tervetuloa mukaan ja toivottavasti löydät täältä hyödyllistä tietoa hinauksesta!

Miten toimia, kun auto hajoaa tien päällä?

Usein yllättävän tilanteen sattuessa saatamme joutua pysähtymään hetkeksi miettimään, kuinka meidän tulisi toimia. On olemassa kuitenkin useita tilanteita, joissa ei kannata tai voi jäädä kovin pitkäksi aikaa miettimään. Sen vuoksi, aina kun lähtee liikkeelle autolla, kannattaa myös varautua siihen että tien päällä sattuu jotain tai auto hajoaa. Auton hajotessa, varmista ensimmäiseksi että auto on turvallisesti tien sivussa ja sen jälkeen heti vie varoituskolmio paikalleen. Jos autoa ei saa enää liikkeelle, on seuraavaksi hyvä hetki soittaa apua paikalle.

Mitä kannattaa varata aina mukaan autolla liikenteeseen lähdettäessä

Autoon kannattaa varata perusvarusteiden lisäksi sään mukaiset varusteet jokaiselle matkustajalle. Jos auto hajoaa pakkasella, on tärkeää, että sieltä löytyy jokaiselle matkustajalle lämpimiä vaatteita. Puhelimessa tulisi myös aina olla riittävästi virtaa, jotta auton hajotessa tai muun tilanteen sattuessa, voi soittaa apua paikalle. Lain mukaan autosta tulee löytyä varoituskolmio, mutta mukana kannattaa myös pitää seuraavat varusteet: heijastinliivit, ensiapulaukku, taskulamppu, lämpimiä vaatteita tai huopa, juomista sekä pientä purtavaa, lumilapio, lumiharja, tunkki ja rengasavain.

Riippuen tietenkin siitä, missä maassa matkustaa ja mihin vuodenaikaan, kannattaa varusteita päivittää säähän sopivaksi. Pimeällä ja kylmällä auton hajoaminen on aina epämukavampaa kuin lämpimällä säällä, mutta kun varautuu tilanteeseen etukäteen, voi siitä tehdä miellyttävämmän tai jopa pelastaa henkensä. Kannattaa myös muistaa tallentaa hinauspalvelun numero puhelimen muistiin, että voi soittaa nopeasti hinauspalvelun paikalle, jos hinaus on tarpeen.

Ympärivuorokauden hinausta Oulun seudulla sekä Kempeleessä  tarjoaa Hinaus Kari J. Hartikainen


jaa