Hinaus on mahdollista jokaiseen vuorokauden aikaan ja joka säällä

Olipa kulkuneuvo uusi tai vanha, kannattaa siitä huolehtia mahdollisimman hyvin. Kaikkea ei kuitenkaan voi ennakoida ja toisinaan myös hyvin hoidettu ja uusi kulkupeli voi jättää tien päälle, esimerkiksi teknisen vian vuoksi, tai jos on unohtanut vahingossa käydä tankkaamassa. Hinauksen tarpeen syy voi johtua monesta asiasta, mutta onneksi on olemassa hinauspalveluita, jotka auttavat tarpeen vaatiessa, mihin vuorokauden aikaan tahansa. Monilla hinauspalveluyrityksillä on esimerkiksi 24h hinaus, josta voi soittaa apua kellon ympäri. Tiedätkö sinä, miten tulisi toimia, jos auto jättää kesken matkan tienpäälle? Tervetuloa blogin pariin. Tämän kertaisen kirjoituksen aiheena on hinaus ja se kuinka toimia jos auto jättää kesken matkan tien päälle.

Kaikenlaisiin tilanteisiin kannattaa varautua ennalta

Kun ajomatka keskeytyy, on tärkeää toimia oikein, ettei aiheuta vaaratilannetta itsellensä, kanssamatkustajille ja muille tienkäyttäjille, tai lisävaurioita autolle. Monet asiat, jota auton hajotessa kesken matkan kannattaa tehdä, kuulostavat yksinkertaisilta, mutta niitä ei kuitenkaan välttämättä tule ajatelleeksi yllättävän tilanteen sattuessa, jos ei ole etukäteen asiaa miettinyt. Autosta ei myöskään välttämättä löydy tarvittavia välineitä, jos ei ole etukäteen myöskään varautunut mahdollisiin ongelmatilanteisiin ja niiden hoitamiseen parhaalla mahdollisella tavalla. Auto voi hajota kesken matkan ihan milloin vaan ja yleensä se tapahtuu täysin yllättäen. Olitpa sitten työmatkaa taittamassa tai esimerkiksi lomamatkalla ulkomailla, kannattaa pitää mielessä ja puhelimen muistissa numero hinauspalveluun, hätänumeroiden lisäksi. Riippuen vian laadusta, monessa tapauksessa voi olla mahdollista korjata auto myös tien päällä, niin että matka pääsee jatkumaan. Monet yritykset tarjoavat hinausta tarpeen vaatiessa, kuten esimerkiksi Mikkelin Hinauskuljetus Oy.

Miten toimia, jos auto hajoaa kesken matkan

Auton hajotessa, se tulee aina ohjata tiensivuun, mahdollisuuksien mukaan. Kylmällä ilmalla kannattaa aina varata autoon lämmintä vaatetta kaikille matkustajille ja kuumalla matkustettaessa on hyvä pitää autossa varasäiliö juomavettä. Pimeällä ajettaessa kannattaa pitää mukana myös heijastinliivejä, jos autosta joutuu nousemaan pimeällä, vilkkaasti liikennöidyn tien viereen, on heijastinliivien käyttö ehdottoman tärkeää oman turvallisuuden kannalta. Kun varoituskolmio on viety paikalleen, turvallisin paikka sekä kuljettajalle että matkustajille on auton sisällä. Kaikista tärkein väline avun saamiseksi nopeasti paikalle, on matkapuhelin ja sen akun riittävä lataus.


jaa